
Urządzenia i Akcesoria
Krem chrzanowy z jabłkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry180 - 200 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki220 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry70 g
-
oleju20 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę250 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
chrzanu, tartego70 - 90 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470.5 kcal /
1968.6 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
37.3 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
865.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska