Krem chrzanowy z jabłkiem

Krem chrzanowy z jabłkiem

4.7 385 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry
    180 - 200 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    220 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
    70 g
  • oleju
    20 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    250 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • chrzanu, tartego
    70 - 90 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470.5 kcal / 1968.6 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Sód 865.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...