
Urządzenia i Akcesoria
Cukinia faszerowana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
cukinie (ok. 250 g każda)4
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki150 g
-
masła20 g
-
kurek, świeżych pokrojonych na kawałki200 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415.3 kcal /
1737.8 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1799.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Bakłażany nadziewane kaszą gryczaną i pulpetami z kurczaka
1 godz. 35 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min