Urządzenia i Akcesoria
Cukinia faszerowana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
4 cukinie (ok. 250 g każda)
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1000 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
200 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1799.6 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
1737.8 kJ /
415.3 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.