Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

4.6 261 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 4 cukinie (ok. 250 g każda)
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1000 g wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 150 g kiełbasy chorizo pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 200 g kurek, świeżych pokrojonych na kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 415.3 kcal / 1737.8 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1799.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...