
Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
-
mleka250 g
-
wody mineralnej, gazowanej250 g
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego400 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajka2
-
oleju2 łyżki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia patelni
-
serka śmietankowego200 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego4 - 6 gałązek
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
211 kcal /
886 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Placki z zielonego smoothie
45 min