
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
mleka250 g
-
wody250 g
-
jajka3
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
oleju20 g
-
mąki pszennej250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
masła plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
kurek, świeżych pokrojonych na kawałki500 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
sera gorgonzola, łagodnego podzielonego na kawałki160 g
Wartości odżywcze na 10 sztuk
Kalorie
3729.9 kcal /
15616.3 kJ
Białko
113.3 g
Tłuszcz
218.4 g
Węglowodany
248.8 g
Błonnik
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Naleśniki à la Suzette
55 min