Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
TM6 TM5

Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą

4.4 (455 ocen)

Składniki

  • 250 g mleka
  • 250 g wody
  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 500 g kurek, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 160 g sera gorgonzola, łagodnego, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 10 sztuk
Kalorie
15616.3 kJ / 3729.9 kcal
Białko
113.3 g
Węglowodany
248.8 g
Tłuszcz
218.4 g
Błonnik
27.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy