
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 150 g mleka
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 50 g skrobi z tapioki
- 25 g mąki z komosy ryżowej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 349.4 kJ / 115.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min