
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 kromek
Składniki
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
150 g mleka
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
-
450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
-
50 g skrobi z tapioki
-
25 g mąki z komosy ryżowej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.9 kcal /
349.4 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min