Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem

4.3 ( 57 ocen )

Składniki

  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 150 g mleka
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
  • 50 g skrobi z tapioki
  • 25 g mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
115.9 kcal / 349.4 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
21.2 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy