Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem

Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem

4.3 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
20 kromek

Składniki

  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 150 g mleka
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
  • 50 g skrobi z tapioki
  • 25 g mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.9 kcal / 349.4 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...