Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b. per imburrare
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di Emmental a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di Fontina a pezzi (2 cm circa)
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di pasta secca corta, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Rösti di patate
1 godz.
Chili con carne
1h 20min
Farfalle ai quattro formaggi
25 min
Marinatura alla birra
15 min
Empanada di tonno
1sa 10 dk
Nachos
1 godz.
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Uova alla Benedict
45min
Wurstel e patate speziate
1 godz. 5 min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40min
Kartoffelsalat
50 min
Empanadas di pollo argentine
4h