Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 320 g di acqua
- 10 g di sale
- 600 g di farina di grano duro
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
Farcitura
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 80 g di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
- 80 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
- 50 g di zucchine a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di melanzane a pezzi (1-2 cm)
- 300 g di funghi champignon affettati
- 1 cucchiaino di sale
- 4 - 6 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50 min.
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Calzoni vegetariani
1h 50 min.
Pizzette al formaggio di capra
1h 35 min
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Focaccia di patate
2hod. 50min
Pizza alle verdure
2h 5min
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza bianca alla rucola
1h 35 min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2sa
Focaccia pugliese
1h 10 min