Pizza di patate alle verdure

Pizza di patate alle verdure

4.3 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 320 g di acqua
  • 10 g di sale
  • 600 g di farina di grano duro
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
Farcitura
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 80 g di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
  • 80 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
  • 50 g di zucchine a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di melanzane a pezzi (1-2 cm)
  • 300 g di funghi champignon affettati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 - 6 foglie di basilico lavate ed asciugate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 452 kcal / 1891 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...