Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di pesce misto per zuppa, pulito e lavato (gallinella, triglie, calamari, seppie, coda di rospo, vongole, cozze, canocchie)
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 spicchi di aglio
- 1 cipolla piccola, da 50 g circa
- 1 peperoncino, senza semi
-
400
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 400 g di pomodori pelati - 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino bianco secco
- 10 g di aceto di vino
- 1 pizzico di sale
- 8 fette di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5096 kJ / 2128 kcal
- Białko
- 134.4 g
- Węglowodany
- 250.9 g
- Tłuszcz
- 72.1 g
- Błonnik
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Brodetto alla triestina
1h
Zuppetta di crostacei
40 min.
Brodetto di Porto Recanati
55 min.
Linguine ai gamberoni
30min
Pepata di cozze
55 min.
Cozze ripiene
1h 30 min.
Cassola cagliaritana
1h
Zuppa del pescatore
50 min.
Crocchette di gamberi
10 Std.
Zuppa di pesce misto
40 min.
Zuppa di merluzzo e cozze
50 min.
Brodetto all'abruzzese
1h 10 min.