Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di Sherry (opcjonalnie)
- 60 g di acqua
-
1
cucchiaino di aceto
lub 1 cucchiaino di aceto di riso - 25 g di zucchero
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 1 uovo
- 20 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio di semi di girasole per friggere
-
2
filetti di sovracosce di pollo disossate e senza pelle
lub 250 g di petto di pollo a strisce - ½ limone tagliato a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al limone
45min
Pollo al vino bianco e farina integrale di grano saraceno
45min
Pollo alle mandorle in salsa al limone
35 min
Pollo al limone
50 min
Straccetti di vitello al Marsala
30 min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35 min
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1 godz. 5 min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 min
Pollo, formaggio e prosciutto
30 min
Manzo piccante ai peperoni
20min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Fettine di pollo con olive e pistacchi
45min