Patate gratinate al Gorgonzola

Patate gratinate al Gorgonzola

2.9 73 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di patate pelate e a rondelle (0.5 cm)
  • 150 g di latte + q.b.
  • 150 g di acqua
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 200 g di Gorgonzola al mascarpone a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 420 kcal / 1757 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...