![Patate gratinate al Gorgonzola Patate gratinate al Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F66E48A7-F6DB-42D3-A916-BE658FF9A63F/Derivates/929F9AFF-486F-462E-A8BF-2B6C44F825F1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate, pelate e a rondelle (0.5 cm)
- 150 g di latte + q.b.
- 150 g di acqua
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 200 g di Gorgonzola al mascarpone a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45min
Gratin di patate
50min
Cavolfiori gratinati
50min
Patate svedesi
55 dk
Uova filanti
15 dk
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 dk
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Frico
1sa
Quiche di patate e cipolle
55 dk
Peperoni alla piemontese
55 dk
Peperoni ripieni
1h 5 min
Insalata di patate all'australiana
1h 30min