Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cipolla a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso
- 500 g di carne trita di vitello
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 380 g di panna (min. 30% di grassi)
- 120 g di latte
- 50 g di burro
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 800 g di zucchine a fette nel senso della lunghezza (spessore ½ cm)
- 500 g di scamorza a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Zucchine ripiene
1h 10min
Terrina di verdure e uova
3 godz. 20 min
Crostatine ai piselli e prosciutto (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1 Std. 5 Min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Parmigiana di melanzane
2 godz.
Cannelloni di zucca
1sa 50 dk
Lasagne alla parmigiana
3 Std. 25 Min