![Lasagna di zucchine Lasagna di zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC6E8BE7-F2F7-4D35-9A30-616E0AA9C7E6/Derivates/39E1EED5-A584-4A23-8D21-73B6C926B1DB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cipolla a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino rosso
- 500 g di carne trita di vitello
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 380 g di panna (min. 30% di grassi)
- 120 g di latte
- 50 g di burro
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 800 g di zucchine a fette nel senso della lunghezza (spessore ½ cm)
- 500 g di scamorza a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure ripiene
1h 20min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Zucchine ripiene
1h 10min
Quiche ai ravanelli
1 Std. 30 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1h 20min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Torta salata tricolore
1h 20min