Lasagne alla bolognese (vegan)

Lasagne alla bolognese (vegan)

4.1 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Lasagne
  • farina di semola di grano duro per infarinare
  • ½ dose di pasta fresca (vegan) tratta dal Capitolo Basi del Libro "Vegan"
Ragù
  • 500 g di seitan a pezzi (2 cm circa)
  • 150 g di verdure miste (sedano, carote e cipolle) a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco secco
  • 400 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di sale preferibilmente integrale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Besciamella
  • 750 g di bevanda a base di soia non dolcificata
  • 70 g di amido di mais (maizena)
  • ½ cucchiaino di sale preferibilmente integrale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 10 g di lievito alimentare in scaglie
Assemblare le lasagne
  • 20 g di lievito alimentare in scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...