Lasagne alla bolognese (vegan)

Lasagne alla bolognese (vegan)

4.1 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Lasagne
  • farina di semola di grano duro per infarinare
  • di pasta fresca (vegan) tratta dal Capitolo Basi del Libro "Vegan"
    ½ dose
Ragù
  • di seitan a pezzi (2 cm circa)
    500 g
  • di verdure miste (sedano, carote e cipolle) a pezzi
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di passata di pomodoro
    400 g
  • di sale preferibilmente integrale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
Besciamella
  • di bevanda a base di soia non dolcificata
    750 g
  • di amido di mais (maizena)
    70 g
  • di sale preferibilmente integrale
    ½ cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di lievito alimentare in scaglie
    10 g
Assemblare le lasagne
  • di lievito alimentare in scaglie
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438 kcal / 1832 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...