Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 2 pomodori secchi
- 80 g di succo di melagrana o di prugne
- 15 g di aceto di vino rosso
-
1
cucchiaino raso di dado per brodo di carne fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne - 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 rametto di salvia fresca, le foglie
- 60 g di acqua
- 600 g di carne di maiale (tipo lonza) a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 6 prugne secche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1sa 30 dk
Maiale allo zenzero
25 Min
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1sa 20 dk
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45 dk
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1sa 30 dk
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 dk
Manzo alla borgognona
1 Std. 35 Min
Petto d'anatra all'uva
1 Std. 10 Min
Roastbeef in salsa indiavolata
1sa 20 dk
Fesa di tacchino al curry
1sa
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 dk
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1sa 30 dk