Urządzenia i Akcesoria
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces
Składniki
Ricotta
-
whole milk1500 g
-
white vinegar40 g
-
fine sea salt¼ tsp
Pancakes
-
courgette (approx. 1), cut in pieces310 g
-
1 shallotspring onion white part only1
-
unsalted butter plus extra for frying40 g
-
self-raising flour170 g
-
buttermilk200 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
eggs2
-
corn kernels, fresh130 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
10 g
Kalorie
1149 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot and Herring Open Sandwich (Smørrebrød)
50 min
Black Rice Pudding
45 min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 godz. 40 min
Green Dyed Eggs
55 min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 godz. 40 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Mushroom-filled Buns
1 godz. 20 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 godz. 5 min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 min
Polenta Cake
1 godz.
Courgette and Feta Risotto
30 min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min