Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 60 g Zucker
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Brombeerfülle
- 100 g Weißwein, trocken
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Speisestärke
- 2 EL Wasser, kalt
- 600 g Brombeeren, frisch
Fertigstellung
- 330 g Schlagobers
- 30 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 EL Kakaopulver, zum Besieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1501 kJ / 358 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Fruchtige Marillentarte
4 godz.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2sa 30 dk
Marillen Curd-Tartelettes
1 godz. 30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min