Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gewürz-Gugelhupf
- Butter zum Einfetten
- 2 Bio-Orangen, nur Schale hauchdünn, abgeschält
- 100 g weißer Zucker
- 100 g brauner Zucker
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- ½ TL Natron
- ¼ TL Salz
- 110 g Traubenkernöl
- 50 g Honig
- 140 g Apfelmus
- 3 Eier (Größe L)
- 1 TL natürlicher Vanilleextrakt
- 90 g Orangensaft
- 200 g Cranberrys, getrocknet
- 140 g Walnuss, halbiert
Weiße Schokoladen Glasur
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 15 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1549 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Marillenkuchen
1h 30 min.
Obstkuchen
1h
Himmlischer Schokogugelhupf
1h 30 min.
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min.
Ölkuchen mit Marillen
1h
Eierlikörkuchen
1h 10 min.
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min