Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obstmix
- neutrales Öl zum Einfetten
- 20 g Butter, weich
- 280 g Äpfel, geschält und in Würfeln (1 cm)
- 2 TL Zitronensaft
- 30 - 40 g Feinkristallzucker (nach Geschmack)
- 280 g Marillen, gewaschen, in Würfeln
- 200 g Himbeeren
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
Rührteig
- 3 Eier (Größe M)
- 125 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchschnittendessert im Glas mit Mandeln
40min
Hexenschaum
35min
Pudding des Grauens
1h 25min
Menü: Petersiliencremesuppe, Gemüse-Lachs-Päckchen & Crème Brûlée
55 Min
Erdbeer-Anis-Limes
50min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Sellerie-Suppe
45min
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3 Std.
Apfelpudding
25 menit
Himbeer-Zitronen-Sirup
2 Std. 15 Min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 Std. 5 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min