![Zucchini-Nektarinen-Relish Zucchini-Nektarinen-Relish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CF3C749-A9FB-4904-A116-4C077870E8EC/Derivates/fdc2ffce-d16a-438c-8ed4-69d7324fa2b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Frühlingszwiebeln, inkl. Grün, in Stücken
- 150 g roter Spitzpaprika, in Stücken
- 300 g Zucchini, in Stücken (siehe Tipp)
- 350 g Zucchini
- 400 g Nektarinen, entsteint, in Stücken
- 120 - 140 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 20 g Sonnenblumenöl
- 280 g Weißwein
- 150 g Zucker
- 1 ½ TL Salz, unjodiert
- 1 TL Cayennepfeffer
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 ½ TL Senfkörner, gelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1u. 5min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Süßer Marillensenf
55 min
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Holunderblüten-Limetten-Sirup
48 Std.
Kirschenchutney
1u. 5min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Kirschennektar
2 godz.