Paradeiser-Gugelhupf mit Mandeln
TM6 TM5

Paradeiser-Gugelhupf mit Mandeln

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 100 g Mandeln
  • 120 g getrocknete Paradeiser, in Öl, gut abgetropft
  • 2 EL frische Basilikumblätter
  • 4 Eier (Größe M)
  • 2 EL Staubzucker
  • ½ TL Salz
  • 50 g Olivenöl (siehe Tipp), etwas mehr zum Einfetten
  • 125 g Weißwein, trocken
  • 200 g Weizenmehl, universal
  • 10 g Backpulver

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1319 kJ / 315 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
4 g
Sód
324 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy