Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Schraubgläser
Składniki
-
geräucherter Speck, in dünnen Scheiben (z. B. Tiroler Schinkenspeck)250 g
-
Öl (opcjonalnie) zum Anbraten
-
Salz1 TL
-
Wacholderbeeren3
-
Pfefferkörner, bunt1 TL
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Haselnüsse100 g
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Zwiebeln halbiert350 g
-
Äpfel ungeschält, entkernt, in Stücken (3-4 cm)450 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst80 g
-
Gelierzucker 2:1 (à 500 g)1 Packung
-
Weißwein250 g
-
Senfkörner, gelb1 - 2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
12 g
Kalorie
2175 kJ /
519 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
77 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weihnachtsmarmelade
50 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 min
Süßer Marillensenf
55 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Zitronensalzpaste
10 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Kürbis süß-sauer
1 godz. 25 min
Blunzenpackerl
50 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 godz.