Urządzenia i Akcesoria
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Mandeln150 g
-
Schokolade in Stücken50 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen350 g
-
Backpulver1 Msp.
-
Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Zucker205 g
-
Eidotter4
-
Salz2 Prisen
-
Eiklar4
-
Ribiselgelee150 g
-
Rum (opcjonalnie)1 EL
-
Zimt1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1108 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min
Eisweintascherl
1 godz. 20 min
Topfengolatschen
50 min
Zillertaler Rahmstangerl
2 godz.
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1 godz. 20 min
Fatayer mit Käse Minze
1 godz. 5 min
Grammelstrudel
1 godz. 45 min
B'soffene Kapuziner
1 godz.
Zwetschkenfleck
1 godz. 30 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Nussbeugerl
1 godz. 55 min