Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Mandeln
- 50 g Schokolade, in Stücken
- 350 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Msp. Backpulver
- 175 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 205 g Zucker
- 4 Eidotter
- 2 Prisen Salz
- 4 Eiklar
- 150 g Ribiselgelee
- 1 EL Rum (opcjonalnie)
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfengolatschen
50 min
Susi-Torte
25hod. 45min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Mohnstrudel
2h 30min
Nussstrudel
2h 30min
Kokoskuchen mit Himbeeren im Glas
1h 45min
Pikanter Brotkuchen mit Salbei
45 Min
Brombeertorte
4 Std. 20 Min
Schlosserbuben
9 godz.
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Polsterzipfl
2h 10 min
Nussbeugerl
1h 55 min