
Urządzenia i Akcesoria
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Mandeln150 g
-
Schokolade in Stücken50 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen350 g
-
Backpulver1 Msp.
-
Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Zucker205 g
-
Eidotter4
-
Salz2 Prisen
-
Eiklar4
-
Ribiselgelee150 g
-
Rum (opcjonalnie)1 EL
-
Zimt1 TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
265 kcal /
1108 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Servus
12 Przepisów
Austria
Austria