Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hasenbrotteig
- 110 g Wasser
- 20 g frische Germ
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 100 g Sauerrahm
- 100 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Salz
Hasenfülle
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 5 schwarze Oliven, entkernt
- 200 g Topfen, 20% Fett
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Fertigstellung
- 1 Ei, verquirlt
- 10 grüne Pfefferkörner, eingelegt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1324 kJ / 317 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 dk
Gedrehter Mandelkranz
2 Std. 20 Min
Acarayés mit Garnelen, scharfer Mojo und Tomatenvinaigrette
13h 10min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Brombeermuffins
45min
Brombeertorte
4sa 20 dk
Rhabarber-Streuselkuchen
1h 10min
Pizzablume
2 Std.
Zupfbrot mit Knoblauch-Sonnenblumen-Kräuterpaste
2 Std.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min