Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Pimentkörner
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 ½ TL Salz, unjodiert
- 1 TL schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Senfkörner, gelb
- 65 g frischer Kren, geschält in Scheiben (2-3 mm)
- 10 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 240 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
- 240 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 50 g Zucker
- 360 g Rote Rüben, roh, geschält, in Stücken (3 cm)
- 360 g Rote Rübe, roh, geschält. in Stücken (3 cm)
- 160 g Wasser
-
200
g Himbeeressig (mind. 5 % Säure)
lub 200 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangenpaste
30 min
Hollerkoch
2h 50min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Zitronensalzpaste
10 dk
Pusztasalat
1 godz.
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 godz.
Zitronensalzpaste
10 dk
Kren, milchsauer vergoren
72 godz. 25 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1sa 10 dk
Ingwersalzpaste
30 min