Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup
- 1 onion, halved
- 1 garlic clove
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- ½ tsp smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut in pieces
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 100 g pumpkin, cut in cubes (2-3 cm)
- 150 g French green lentils, soaked overnight and drained
- 1 dried bay leaf
- 600 g water
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g chorizo, sliced (1 cm)
Pancetta Croutons
- 4 slices bread (example sourdough), each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 329 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Mushroom Risotto
30 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Ratatouille
40 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min