Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup
- 1 onion, halved
- 1 garlic clove
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- ½ tsp smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut in pieces
- 2 celery stalks, cut in pieces
- 100 g pumpkin, cut in cubes (2-3 cm)
- 150 g French green lentils, soaked overnight and drained
- 1 dried bay leaf
- 600 g water
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g chorizo, sliced (1 cm)
Pancetta Croutons
- 4 slices bread (example sourdough), each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384 kJ / 329 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35 Min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20 min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Tuscan Bean Soup
50min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Lentil and Pancetta Stew
1h
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min