Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Przyprawa garam masala
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki goździków
-
2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
-
2 łyżki curry, mielonego
Kurczak garam masala
-
400 g pomidorów świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu gęstej
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
351.2 kcal /
1469.5 kJ
Białko
31.3 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
521.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Przyprawa garam masala
5 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min