Kurczak garam masala
TM6 TM5

Kurczak garam masala

4.6 (1.7K ocen)

Składniki

Przyprawa garam masala

  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 1 łyżka nasion kminu rzymskiego
    lub 1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ łyżeczki goździków
  • 2 ½ łyżki kardamonu, mielonego
  • 2 łyżki curry, mielonego

Kurczak garam masala

  • 400 g pomidorów, świeżych, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    lub 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 80 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu, gęstej
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 g cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2,5-3 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1469.5 kJ / 351.2 kcal
Białko
31.3 g
Węglowodany
19.8 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
5.2 g
Sód
521.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy