Urządzenia i Akcesoria
Mini burgery
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 sztuk
Składniki
Minibułki maślane
-
190 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g masła
-
70 g miodu płynnego
-
4 jajka
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Mini burgery wołowe
-
4 - 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
730 - 750 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki sosu Worcestershire
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
olej do smażenia
-
25 plastrów sera cheddar o wym. 3 x 4 cm
-
25 łyżeczek majonezu do posmarowania
-
sałata rzymska mini (ok. 2 główki), tylko liście, podzielone na kawałki
-
12 ½ plastrów pomidora przekrojonych na pół
-
½ - 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
-
1 - 2 ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry
-
25 łyżeczek sosu barbecue do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
442.1 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
1510.3 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Ciasto na pizzę
1 godz.
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Mini pizze
2 godz. 10 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.