Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
80 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
Krem budyniowy
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
60 - 80 g cukru
-
40 g mąki pszennej
-
35 g skrobi kukurydzianej35 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Złożenie tarty i dekoracja
-
250 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.8 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1173.7 kJ /
280.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Tarta z krojonymi owocami (TM6, TM7)
5h 30min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5h 30min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1h 45min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3h
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8h
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10min
Tarta z winogronami i galaretką
5h 40min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11h 30min