
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
80 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
Krem budyniowy
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
60 - 80 g cukru
-
40 g mąki pszennej
-
35 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Złożenie tarty i dekoracja
-
250 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280.3 kcal /
1173.7 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
156.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 godz. 10 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min