Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
Budyń do kremu
- 600 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru
Bita śmietana
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 30 g cukru pudru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9 g)
Krem budyniowy
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru pudru
Przełożenie
- 1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
- 380 g herbatników
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1531.3 kJ / 366 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 169.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1h
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 Std. 45 Min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8u. 30min
Ciasto Rafaello
8u. 30min
Ciasto łabędzi puch
5h 30min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4h 40min
Wiśniowa chmurka
8u. 30min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Ciasto Metrowiec
7h
Ciasto słonecznikowiec
9h
Ciasto Pani Walewska
9u. 30min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11u. 30min