
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
Budyń do kremu
-
600 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
Bita śmietana
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9 g)
Krem budyniowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru pudru
Przełożenie
-
1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
-
380 g herbatników
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366 kcal /
1531.3 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
24.5 g
Węglowodany
32.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
169.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska