Urządzenia i Akcesoria
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
Budyń do kremu
-
600 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
Bita śmietana
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
30 g cukru pudru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9 g)
Krem budyniowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru pudru
Przełożenie
-
1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
-
380 g herbatników
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
169.5 mg
Białko
5 g
Kalorie
1531.3 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
24.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
32.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min