Odjazdowe pizzerki

Odjazdowe pizzerki

4.8 968 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 sztuk

Składniki

  • 220 g wody letniej
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 470 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 300 - 350 g warzyw, mieszanych pokrojonych w 5 mm plastry lub w paski, np. cebuli, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, cukinii, pieczarek, oliwek
  • 300 g mozzarelli, tartej
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • oregano, suszone do oprószenia
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 338 mg
Białko 9 g
Kalorie 867.6 kJ / 207.4 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...