Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami

Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami

4.5 649 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

Mini bezy Pavlova
  • cukru
    300 g
  • białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej
    180 - 190 g
  • soli
    1 szczypta
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
  • białego octu winnego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
Krem Oreo®
  • ciastek Oreo® plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    250 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 - 200 g
  • malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 559.2 kcal / 2339.7 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Sód 281.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...