Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini bezy Pavlova
- 180 - 190 g białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej
- 300 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem Oreo®
- 100 g ciastek Oreo®, plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 150 - 200 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 50 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2339.7 kJ / 559.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 281.9 mg
Alternatywne przepisy
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5h 30min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48hod.
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48hod.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Pavlova z truskawkami
8h 45min
Walentynkowa Pavlova
5h
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48hod.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min