
Urządzenia i Akcesoria
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
Mini bezy Pavlova
-
cukru300 g
-
białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej180 - 190 g
-
soli1 szczypta
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
białego octu winnego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
Krem Oreo®
-
ciastek Oreo® plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki150 - 200 g
-
malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
559.2 kcal /
2339.7 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
281.9 mg