
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z owocami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
Blaty bezowe
-
400 g cukru
-
8 białek (ok. 250 g)
-
1 szczypta soli
-
2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Krem śmietanowy z mascarpone
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 - 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
Sos owocowy i dekoracja
-
180 g malin, świeżych
-
160 g jeżyn, świeżych
-
100 g borówek amerykańskich
-
20 g cukru pudru
-
60 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
520.4 kcal /
2178.5 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Sód
84.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska