Tort bezowy z owocami

Tort bezowy z owocami

4.6 591 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

Blaty bezowe
  • 400 g cukru
  • 8 białek (ok. 250 g)
  • 1 szczypta soli
  • 2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Krem śmietanowy z mascarpone
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 200 - 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru
Sos owocowy i dekoracja
  • 180 g malin, świeżych
  • 160 g jeżyn, świeżych
  • 100 g borówek amerykańskich
  • 20 g cukru pudru
  • 60 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 520.4 kcal / 2178.5 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 84.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...