Tort bezowy z owocami

Tort bezowy z owocami

4.6 554 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

Blaty bezowe
  • cukru
    400 g
  • białek (ok. 250 g)
    8
  • soli
    1 szczypta
  • skrobi ziemniaczanej
    2 czubate łyżeczki
Krem śmietanowy z mascarpone
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    200 - 250 g
  • cukru pudru
    30 g
Sos owocowy i dekoracja
  • malin, świeżych
    180 g
  • jeżyn, świeżych
    160 g
  • borówek amerykańskich
    100 g
  • cukru pudru
    20 g
  • truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 520.4 kcal / 2178.5 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 84.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...