
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek-choinka do odrywania
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
wody letniej200 g
-
jajka2
-
drożdży suszonych instant Dr. Oetker® (7 g)1 opakowanie
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli morskiej, gruboziarnistej2 łyżeczki
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na 22 kostki (ok. 2 x 2 cm)200 - 250 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, do dekoracji5 - 6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526 kcal /
2201 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
909 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min