
Urządzenia i Akcesoria
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 14 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
mąki pszennej tortowej typu 450150 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
jajek, rozmiar L5
-
cukru180 g
Rozdrabnianie ciastek i frużelina
-
ciastek Oreo® lub markizów5
-
malin, mrożonych180 g
-
cukru2 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
wody4 łyżki
Przełożenie i nasączenie
-
wody mineralnej, niegazowanej150 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
cukru35 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki500 g
-
fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)1 opakowanie
Tynk
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru15 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Czekoladowy drip
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 - 80 g
-
ciastka Oreo® lub markizy, do dekoracji
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
654.8 kcal /
2739.6 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
48.1 g
Węglowodany
47.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Sód
330.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min