Wersje kompatybilne
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 500 g oat milk
- 200 g coconut cream
- 100 g coconut sugar
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp arrowroot flour
- 1 pinch salt
Crêpes
- 250 g plain flour
- ¼ tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 2 eggs
- 2 tsp apple cider vinegar
- 60 g vegetable oil
- 500 g water (see Tips)
Assembly
- pure maple syrup, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.3 kJ / 286.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 140.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min
Chia coconut bread
2 Std. 40 Min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Vanilla cashew yoghurt
24 Std. 15 Min
Chocolate energy bars
1h
Falafel crackers
40 min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Vanilla nut milk
12h 20min
No-bake coffee cake
7hod. 30min
Creamy coconut yoghurt
18 Std.
Paleo sandwich bread
1h 30min