Urządzenia i Akcesoria
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
10 portions
Składniki
Ice cream
-
oat milk500 g
-
coconut cream200 g
-
coconut sugar100 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
arrowroot flour1 tbsp
-
salt1 pinch
Crêpes
-
plain flour250 g
-
baking powder¼ tsp
-
salt½ tsp
-
eggs2
-
apple cider vinegar2 tsp
-
vegetable oil60 g
-
water (see Tips)500 g
Assembly
-
pure maple syrup to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
140.5 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1204.3 kJ /
286.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Raw chocolate snaps
1 Std. 5 Min
Nut and seed butter
10 Min
Brown Rice Milk (Metric)
10 Min
Coconut and maca hot chocolate
24 Std. 15 Min
Creamy coconut yoghurt
18 Std.
Hommus dip
5 Min
Cauliflower "fried" rice
45 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Quick almond biscuits
35 Min
Spinach and coriander pesto (Post-natal)
10 Min
Raw strawberry cheesecake
7 Std. 45 Min
Acai berry bowl
10 Min