![Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D07368B8-4D2A-4A53-B903-2D1F51844201/Derivates/4C6B4129-F144-4128-87A6-3D4B04D173E3.jpg)
Wersje kompatybilne
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1141 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159.6 mg
Alternatywne przepisy
Patatas bravas with chorizo
1u. 20min
Hollandaise sauce
15min
Fresh pasta dough
1h
Samosas
1 Std. 35 Min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4h 55min
Slow cooked Mexican beef
1h 30min
Bagels with bacon jam and egg
3h 20min
Café de Paris butter
25min
Spiced lamb flatbread
2h
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7u. 10min
Gnocchi
1u. 40min