Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise

Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise

3.3 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 25 godz. 20 min
30 pieces

Składniki

Chipotle mayonnaise
  • grapeseed oil
    250 g
  • garlic clove
    1
  • chipotle chillies in adobo sauce
    2 tsp
  • egg yolks
    2
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • lime juice (approx. ½ lime)
    20 g
  • sea salt to taste
    1 pinch
Croquettes
  • water
    500 g
  • eggs
    5
  • sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
    2
  • manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • butter
    30 g
  • oil plus extra for frying (approx. 250-300 g)
    30 g
  • brown onion cut into pieces
    30 g
  • jalapeño chilli deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
    1
  • plain flour
    90 g
  • full cream milk
    400 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • breadcrumbs
    300 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 272 kcal / 1141 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 159.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...