![Black forest pudding Black forest pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9D0A81D-4D8A-4297-B586-BD68C9A88398/Derivates/F236D757-AD5C-4837-BEA8-D0907F0F5054.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1300 g water
- 140 g soft dark brown sugar
- 60 g cocoa powder
- 180 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 130 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g dark chocolate melts
- 1 jar sour cherries (approx. 400 g)
- 2 tsp arrowroot starch
- 60 g Kirsch (optional)
- double cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220.7 kJ / 528.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 195.4 mg
Alternatywne przepisy
Haupia Pie
3 Std.
Steamed ginger puddings
40p
Custard
10p
Halva semifreddo
7 godz. 30 min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Cheese soufflés
30min
Sago plum pudding
28 godz. 15 min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Pumpkin and golden syrup pudding
1 Std. 10 Min
Berry mousse
5 Std.
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Crème brûlée
7 Std.