Urządzenia i Akcesoria
Black forest pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing60 g
-
water1300 g
-
soft dark brown sugar140 g
-
cocoa powder60 g
-
plain flour180 g
-
baking powder2 tsp
-
salt1 pinch
-
eggs2
-
full cream milk130 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
dark chocolate melts40 g
-
sour cherries (approx. 400 g)1 jar
-
arrowroot starch2 tsp
-
Kirsch (optional)60 g
-
double cream to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
195.4 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2220.7 kJ /
528.7 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Butter chicken
55 min
Lemon cake
2 godz.
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Gluten free birthday sponge cake
1 godz. 10 min
Black & white chocolate tartufo
13 godz. 55 min
Haloumi
5 godz.
Chocolate and red wine cake with pears
1 godz. 20 min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min
Lemon or lime butter
15 min