Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, cut into pieces
- 300 g leeks, cut into pieces
- 200 g turnips, cut into pieces
- 100 g potatoes, cut into pieces (2 cm)
- 800 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 200 g fresh baby spinach
- 40 g butter, cut into pieces
- 100 g tomatoes, diced
- 8 eggs, chilled (see Tips)
- 400 g white bread, toasted and cut into strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Chunky mixed vegetable soup
50 dk
Cauliflower gratin
1h
Minestrone
40 min
Vegetable soup
35 min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1h 40min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Spring frittata
1h 15min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Spiralised vegetable soup
9 Std.
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Hearty seven vegetable soup
30 min