Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach

Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • carrots cut into pieces
    400 g
  • leeks cut into pieces
    300 g
  • turnips cut into pieces
    200 g
  • potatoes cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • water
    800 g
  • salt plus extra to taste
    2 tsp
  • ground pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • fresh baby spinach
    200 g
    200 g fresh spinach leaves
  • unsalted butter cut into pieces
    40 g
  • tomatoes diced
    100 g
  • eggs chilled (see Tips)
    8
  • white bread toasted and cut into strips
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279 kcal / 1169 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...