Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti (150 g circa)
- 1 gambo di sedano (30 g circa)
- 1 carota a pezzi (80 g circa)
- 30 g di pancetta
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di manzo tipo girello in un unico pezzo
- 50 g di vino rosso corposo
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capriolo alla valdostana
1 Std. 45 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Spezzatino di manzo alla birra con mix di pepi
1 Std. 30 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1ωρ. 5 λεπτ.
Filetto di maialino con olive nere
1h
Tasca di vitello ripiena
1 godz. 20 min
Brasato con salsa alle mele e brut
2h 30min
Faraona al vino rosso
1 Std. 30 Min
Lonza alla senape
1ωρ. 5 λεπτ.
Roastbeef
55 Min
Anatra all'arancia
1h 35 min
Costine in umido
1 godz. 20 min