Wersje kompatybilne
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
-
30
g coentros
lub 30 g manjericão fresco - 3 dentes de alho
- 80 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 8 ovos
- ½ c. chá de sal
- 100 g queijo de cabra semicurado esfarelado
-
50
g espinafres
lub 50 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1686.7 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 644.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45 min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25min
Triângulos de milho e alho-francês
1 godz.
Guacamole
5min
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
50 min
Pesto de rúcula e noz
5min
Húmus de curgete
15min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 godz.
Húmus de tomate seco com crackers
1 godz. 15 min
Molho pesto
5min
Húmus
10min