Moussaka vegetariana

Moussaka vegetariana

4.3 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

Béchamel
  • leite
    500 g
  • farinha
    75 g
  • azeite
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
Moussaka
  • beringela cortada em rodelas finas
    350 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • Pimenta q.b.
  • batata-doce cortada em rodelas finas
    250 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    35 g
  • tomate em pedaços
    750 g
  • vinho branco
    80 g
  • hortelã só as folhas
    2 pés de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • molho de soja
    10 g
  • malagueta (opcjonalnie)
    ½
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • feijão-encarnado cozido escorrido
    400 g
  • queijo feta esfarelado
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 381 kcal / 1591 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...