Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargelsalat
- 60 g Schalotten, halbiert
- 60 g Rapskernöl
- 25 g Senf
- 40 g Apfelessig
- 1 ¼ gestr. TL Salz
- 3 Prisen Zucker
- 600 g Wasser
- 1000 g weißer Spargel (1300 g Bruttogew.), in Stücken (5 cm)
Reibekuchen und Fertigstellung
- 1000 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 2 Eier
- 30 g Haferflocken, zart
- 5 - 10 g Speisestärke nach Bedarf (opcjonalnie)
- Pflanzenöl zum Braten
- 20 g krause Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Radieschen (200 g), je nach Größe geviertelt oder geachtelt
- 200 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3017 kJ / 720 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h
Spargelragout
50 min.
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1h
Spargelsalat mit Cherry-Tomaten und Artischockenvinaigrette
1h 10 min.
Kartoffel-Dressing
30min
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40 min.
Spargel mit Bozner Sauce
1h 25min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 min.
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10 min.
Krautsalat mit Leberkäse
25 min.
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min.