![Birnen im Weißweinsud Birnen im Weißweinsud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1AC0FF12-E2C4-471B-9F60-5ECE54DF40AD/Derivates/fa108509-0c14-466a-97bb-a33d279659fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 630 g Weißwein
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 600 g Birnen, geschält und geachtelt
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Scampi-Terrine
10h
Champagner-Granita mit Himbeeren
13 Std.
Parmesan-Creme-brûlée
8h
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Rotweinbirnen
3h 20min
Rhabarber-Trifle
20min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1u. 30min
Stachelbeer-Schichtdessert
2h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Orangen-Likör-Creme
20min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2u. 30min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1u.