Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 630 g Weißwein
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 600 g Birnen, geschält und geachtelt
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 godz. 50 min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 min
Leichte Birnencreme
4 Std. 30 Min
Marinierte Beeren mit Schmand-Sahne
3 Std.
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Cassis-Rotwein-Birnen
24h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3 Std. 25 Min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Milchreis mit Zimtpflaumen
1h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min