Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 750 g Wasser
- 750 g Spargel, in Stücken (ca. 3 cm)
- 300 g Zuckerschoten
- 250 g Milch
- 30 g Mehl
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2025 kJ / 483 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 godz.
Spargel vom Blech mit Joghurt-Hollandaise
1h 45min
Wirsing-Pasta
35 min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1 godz.
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4 Std. 30 Min
Wirsing-Pasta
1 godz.
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Ei-Sauce zu gekochtem Spargel
10 dk
Linguine mit Blumenkohl und Avocado-Schmand-Sauce
40min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1 godz.
Fenchelgemüse
30 min