![Minestra di primavera con gallinella e gamberi Minestra di primavera con gallinella e gamberi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E43D097A-C02F-4F8A-8148-2CBA9FAE3045/Derivates/d01c3177-2974-443a-8b95-3d4d20739cf1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g asparagi verdi, gambi e punte separati
- 80 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 400 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 12 code di gambero, sgusciate e pulite
- 250 g di filetti di gallinella di mare a tocchetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agnello al vapore con verdurine
1 Std. 40 Min
Minestrone
45 Min
Zuppa primaverile
40min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 Std. 10 Min
Pesce ai sapori dell'India con salsa allo yogurt, patate e verdure
1 Std.
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45 Min
Zuppa di fave
50 Min
Zuppa Thai piccante di pesce
40min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 Min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 Min
Zuppa di quinoa
35 Min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 Min