Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g asparagi verdi, gambi e punte separati
- 80 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 400 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 12 code di gambero, sgusciate e pulite
- 250 g di filetti di gallinella di mare a tocchetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 min.
Brodetto alla triestina
1h
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1h 10 min.
Zuppa di carciofi
35min
Zuppa leggera con verdure di primavera
35min
Minestrone
45 min.
Conserva di barbabietole in agrodolce
12h 30min
"Scafata" viterbese
1hod. 50min
Zuppa gitana
1h
Zuppa di grano con verdure
45 min.
Zuppa di pesce misto
40 min.
Minestra a crudo
30min