![Cassola cagliaritana Cassola cagliaritana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D79F4FEE-B2DC-4C9C-9B93-7C1E5F223D92/Derivates/ed995302-1f98-4297-9ab2-7e48743b06af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di molluschi cefalopodi misti (polpo, moscardini, seppie, totani, calamari), puliti e a pezzi
- 1000 g di molluschi conchigliferi misti (vongole, cozze), spurgati
-
250
g di pomodori sardi a pezzi
lub 250 g di passata di pomodoro - 100 g di vino bianco secco, tipo Vermentino
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 12 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40min
Zuppa di cozze
1 Std.
Spezzatino di maiale alla portoghese
3u. 10min
Minestra di fregola con le anguille
2h
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Senape
5h 15min
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Goulash alla birra doppio malto
1h 15min
Meringa al cacao
2 Std. 30 Min
Brodetto di Fano
1 Std.
Mini corone di riso con ragù alla boscaiola
1h 10min