Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b
- 500 g di molluschi cefalopodi misti (polpo, moscardini, seppie, totani, calamari), puliti e a pezzi
- 1000 g di molluschi conchigliferi misti (vongole, cozze), spurgati
-
250
g di pomodori sardi a pezzi
lub 250 g di passata di pomodoro sardi a pezzi - 100 g di vino bianco secco, tipo Vermentino
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 12 fogli di pane carasau
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2431 kJ / 581 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
Alternatywne przepisy
Lecso
40min
Ali di pollo alla mediterranea con riso aromatico
1 Std. 15 Min
Amatriciana con cozze
55 min
Brodetto alla triestina
1 godz.
Agnello al vino
40min
Brodetto romagnolo
50 min
Risotto al petto d'anatra affumicato e uva (Bimby Friend)
Brak ocen
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1 Std. 15 Min
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1 godz. 5 min
Stelle di mare
30 min
Brodetto di Fano
1 godz.
Brodetto all'abruzzese
1sa 10 dk