![Zuppa di crostacei e seppie Zuppa di crostacei e seppie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E52A2AB-4077-4521-9239-71F932AE2F28/Derivates/75b1f3e5-96b2-4322-8d13-08d6675d44dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di crostacei misti (gamberetti, cicale, code di gamberi, cicale e scampi)
- 200 g di seppie pulite, ad anelli (0.5 mm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 astice intero (500-600 g circa)
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in bottiglia
9 godz. 10 min
Zuppa di pesce misto
40min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min
Panzanella di mare
45min
Zuppetta di crostacei
40min
Zuppa di pesce alla napoletana
1 godz. 10 min
Brodetto romagnolo
50min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Cacciucco
1 godz. 20 min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min