Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di crostacei misti (gamberetti, cicale, code di gamberi, cicale e scampi)
- 200 g di seppie pulite, ad anelli (0.5 mm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 astice intero (500-600 g circa)
- 4 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brodetto alla triestina
1 godz.
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1 godz.
Brodetto ricco con crostoni
1 godz.
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 min
Zuppa di pesce alla napoletana
1hod. 10min
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 min
Brodetto di Fano
1 godz.
Brodetto all'abruzzese
1hod. 10min
Quadrucci seppie e piselli
1 godz. 45 min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 godz. 10 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Coniglio all'appetitosa
1hod. 10min