![Polpo in bottiglia Polpo in bottiglia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95DCCA01-04CB-4A94-90D1-2E139BFA229A/Derivates/8B9B61F1-E00F-41F0-8917-B51D2ADABCAE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pomodoro a pezzi (circa 2-3 cm)
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (circa 2-3 cm)
- 50 g di cipolla bianca in fette sottili
- 2 chiodi di garofano
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 1500 g di polpo fresco eviscerato
- 500 g di acqua
- 50 g di succo di limone, preferibilmente biologico, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 分钟
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Polpetti affogati
45 分钟
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1hod. 10min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Antipasto di alici agli agrumi
2sa 10 dk
Calamari ripieni su crema di pane
1hod. 10min
Moscardini al limone
30 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 分钟