![Torta salata con bucce di patate Torta salata con bucce di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CEFDEE4-1294-408A-8352-FD14F6D257CC/Derivates/9e4eeb1c-38cd-4adf-beda-e1c784abbd63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro, freddo e a tocchetti
- 200 g di farina tipo 0
- 90 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
Purè di patate all'aglio
- 500 g di acqua
- 300 g di patate con la buccia, (pulite e lavate) a dadini
- 4 spicchi di aglio
- 100 g di panna (30-40% di grassi)
- 1 ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 11946 kJ / 2858 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 208 g
- Tłuszcz
- 210 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Bocconcini di maiale con uvetta e pinoli
45 分钟
Pizza alla marinara
1hod. 35min
Vitello in crosta di pane con patate dolci
1 Std.
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 分钟
Pizza del pastore
5 godz.
Pancakes al forno
1 Std.
Torta salata di pane
45 分钟
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2h 20min
Ciambelline ai formaggi
30 Min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45 分钟
Pizza Margherita e basilico
2sa 10 dk