Torta salata con bucce di patate

Torta salata con bucce di patate

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro freddo e a tocchetti
  • 200 g di farina tipo 0
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 cucchiaino di sale
Purè di patate all'aglio
  • 500 g di acqua
  • 300 g di patate con la buccia, (pulite e lavate) a dadini
  • 4 spicchi di aglio
  • 100 g di panna (30-40% di grassi)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 8 porzioni

Kalorie 2858 kcal / 11946 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 210 g
Węglowodany 208 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...