Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 300 g di carne di coniglio tritata grossa
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 200 g di vino bianco secco
-
1
dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di pepe
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 melagrana, i chicchi sgranati
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 godz.
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1 Std. 15 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1h 20 min
Panettone farcito
6 Std. 45 Min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3h 15min
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Colomba Piña Colada
1 Std. 30 Min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Coppette di palloncini al cioccolato con crema di pistacchi (di Erica Liverani)
1h 5min
Conchiglie risottate al ragù di mare e lime
40 min
Ravioli con ripieno di carne
1 godz. 40 min