Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina
- 3 uova
- 1 cucchiaino di olio di oliva
Ripieno
- 700 g patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 1000 g di acqua
- 20 g di olio di oliva
- 1 spicchio di aglio mondato
- 250 g di scampi sgusciati e a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo tritato
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Condimento e termine della preparazione
- 20 g di olio di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di scampi sgusciati
- 50 g di spumante
- 100 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tartufo nero fresco piccolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2036.3 kJ / 486.7 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 532.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Ravioli di patate e gamberi
1 godz. 20 min
Ravioli al radicchio
1 godz. 10 min
Ravioli ai carciofi
1 godz. 30 min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 godz. 20 min
Ravioloni verdi di mare
1h 5min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 godz. 45 min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Fumetto di gamberi speziato
35min
Ravioli con ripieno di pesce
1 godz. 30 min